Acesta este adevarul despre sarea de masa! Industria alimentara ascunde secretele procesarii acestui aliment

In: Sanatate

Sarea este un produs minunat. Fie ca este vorba de sarea de departe din muntii Himalaya sau din adancurile oceanului, sarea este un mineral frumos si necesar. Este un element important in pastrarea echilibrului mineral adecvat in cazul tuturor creaturilor vii ale pamantului.

De fapt, fiecare celula din corpul nostru are nevoie de sare. Corpurile noastre se bazeaza pe sare pentru a mentine densitatea osoasa buna, circulatia adecvata si niveluri de zahar din sange stabilizate. Dar cum ar putea ceva atat de natural si de benefic sa devina o otrava? Iata cateva pericole si conceptii gresite legate de sare:

Sare vs. Sodiu natural

“Sarea de masa” este o forma fabricata de sodiu numita clorura de sodiu. In timp ce seamana cu sarea naturala, sarea de masa doar simuleaza gustul acestor elemente.

Sarea de masa este creata prin gatirea sarii naturale la o temperatura de 1200 ° Fahrenheit. De indata ce sarea neprocesata este incalzita la aceasta temperatura, aceasta incepe sa-si piarda majoritatea celor optzeci de elemente importante pe care le regasim in mod natural. Alte forme naturale de sodiu, inclusiv sarea de mare sau sarea de himalaya, sunt recoltate si uscate la soare.

Citeste si   Ingredientul nelipsit din mancarea ta care te poate imbolnavi grav! Vezi ce schimbari provoaca in corpul tau

Acestea sunt de fapt minerale alcaline care ne ajuta sa ne hidratam, sa echilibram rapoartele de potasiu-sodiu, precum si sa ne umplem organismul de electroliti puternici. Acestia contin, de asemenea, toate  oligoelementele unei bune functionari a sistemului imunitar, endocrin si renal. Formele  autentice de sare, de asemenea, stimuleaza crearea de enzime digestive si de sucuri care ne permit sa extragem si sa asimilam alte vitamine si nutrienti din alimentele pe care le consumam.

Ce este in sarea de mare?

Sarurile iodate cumparate in mod obisnuit, disponibile in super-marketuri sau asezate pe mesele restaurantelor, contin chimicale sintetice. Aceste substante chimice includ forme de sodiu co-aluminat, iodura, bicarbonat de sodiu, fluor, cantitati toxice de derivati de aluminiu sau iodura de potasiu.  Poate ti se pare socant, dar majoritatea sortimentelor de sare de masa nu sunt numai nesanatoase, dar toxice.

Formele naturale de iod natural se pierd in procesul de fabricare al sarii. In lipsa acestui iod natural, tiroida este grav afectata, ceea ce duce la probleme de crestere si de metabolism. Din acest motiv, industria de sare  a inceput sa adauge forme sintetice de iod produselor lor.

Citeste si   Placinte englezesti cu merisoare si portocale

In alte saruri este adaugat zahar alb neprelucrat sau MSG toxic (mono-sodiu-glutamat). Si ce mai putem spune despre culoarea sarii de masa? Sarea gasita in mediul natural nu este de obicei alba. Sarea de masa a fost decolorata cu inalbitor.  Si de unde provine aceasta sare? Multa dintre aceasta este de fapt reziduu rezultat din sapaturile dupa ulei. Corect.  Extragerea de ulei brut este un mod natural de producere a sarii de masa.

Pericolele reprezentate de sarea de masa

Sarea de masa provoaca cresterea rapida a tensiunii arteriale, deoarece sangele incearca sa indeparteze rapid elementele toxine de la nivelul inimii. De aceea doctorii ii sfaturiesc pe cei care sufera de tensiune arteriala sa renunte la aportul de sare. Mai mult decat atat, sarea excesiva poate cauza retentia de apa si de alte lichide. Multe dezechilibre cronice, cum ar fi diabetul, guta si obezitatea pot suferi o inrautatire sau chiar partial cauzate de un aport excesiv de sare de masa.

Citeste si   Doar 3 ingrediente naturale din bucatarie te scapa complet de celulita! Efectul este incredibil si de durata

Cele mai multe dintre alimentele procesate si ambalate contin cantitati astronomice de sare. Acesti conservanti pot cauza umflarea si in timp probleme majore la nivelul rinichilor, tiroidei si ficatului, precum si dezvoltarea hemoragiilor, asedemelor, hipertensiunii, retentie apoasa, insuficienta cardiaca, tulburari ale sistemului imunitar, cum ar fi anxietatea si depresia si nu numai.

Sarea de masa este deosebit de dura atat pentru sistemul  circulator, cat si pentru sistemul nervos. De asemenea, face ravagii asupra echilibrului delicat al sistemului limfatic. Aceasta sare creaza dependenta si pe masura ce organismul devine obisnuit cu nivele ridicate de sodiu fals, cu atat mai mult si-l doreste.

Amitenste-ti, totul cu moderatie. Sarea are multe beneficii pentru sanatate, dar atunci cand este folosita in exces, aceasta poate reprezenta un pericol. Eu personal am renuntat la sarea de masa si am inlocuit-o cu sare roz de himalaya cu ani in urma.

Sursa













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close