Adevarata cauza a imbolnavirii ficatului!

In: Sanatate

Mania este un dezechilibru al sistemului nervos, cu radacini emotionale. A ne mania inseamna a ne supara foarte tare si a nu ne putea stapani furia in anumite circumstante.

Aceasta manifestare are punctul de plecare in sistemul emotional,acolo unde sunt inmagazinate tiparele noastre,reactiile emotionale “inregistrate” de-a lungul vietii.

Ne suparam adesea fara ca situatia in sine sa fie atat de grava,aparent. in spatele acelei stari de nervozitate se afla,insa, o acumulare emotionala negativa si odata venit momentul, noi reactionam exagerat de dur. in prima faza, acest lucru nu pare atat de rau,dat fiind faptul ca toata negativitatea acumulata se elibereaza. Problemele intervin atunci cand furia este varsata pe ceilalti.

Deci,pentru a intelege mai bine ce se intampla in interiorul nostru, am putea pleca in analiza noastra de la un fapt concret

Presupunem ca ne-am simtit maniosi pe seful nostru pentru ca am fost nedreptatiti in privinta salariului si am rabufnit intr-o zi. Poate ca aveam dreptate sa fim maniosi,insa aceasta manie nu s-a produs spontan, ea are in spate un anumit trecut,in sensul ca am “tacut” de multe ori si am acceptat aceasta nedreptate. Odata cu aceasta noua conjunctura,nu am mai putut sa tacem si ne-am pierdut echilibrul. sefului nu i-a picat deloc bine si se gandeste sa ia niste masuri.

Acum vom analiza fiecare moment in parte

Acumularea de negativism,de suparare,de neacceptari repetate, vizeaza direct ficatul! Orice stres il afecteaza. De asemenea, in stransa legatura cu ficatul sunt secretiile biliare.

Emotiile pozitive (bucuria, multumirea, iubirea etc) ajuta la marirea cantitatii de secretii biliare, iar supararea le poate reduce si chiar le poate bloca. Supararile puternice declanseaza o forma de ciroza,iar din aceste motiv,el este considerat un instrument al sufletului.

Mania acumulata ne-a facut sa tipam, sa gesticulam, sa vorbim urat sau amenintator. Altfel spus, am avut o reactie exagerata. Acest val de negativism transmis unei alte persoane, cu toata incarcatura lui, se va intoarce la noi ca un bumerang (legea karmei). Seful, la randul lui,va tine suparare si ne va transmite si el partea lui de negativitate (ne gandeste raul, nu ne mai suporta, ne injura in gand, tipa, vorbeste urat) plus ca va lua si masuri (ne poate concedia,daca am sarit prea rau calul).

La ceea ce aveam noi dinainte, vom adauga si aceasta portie de negativism,care vine de la seful. El isi va primi bumerangul intr-o zi,pentru ca si pentru el este valabila legea karmei,dar asta este o alta discutie. Dupa cum vedem, pana in acest moment avem trei surse de emotii negative.

Lipsa de intelegere corecta a situatiei ne poate duce la astfel de reactii, la care se adauga faptul ca am lasat sa se acumuleze prea multa emotie negativa. Exista, insa, cateva solutii care ne pot scoate din impas.

Aceste solutii sunt legate de credinta si optimism. Daca vom privi viata ca un dar ceresc si daca vom intelege ca in spatele tuturor intamplarilor care ne vin sta o ratiune superioara noua si care ne vrea doar binele, ne vom simti mult mai calmi si mai intelegatori.

Vom ajunge la nivelul la care vom putea accepta viata asa cum este ea,ceea ce este absolut eliberator. in cazul de fata,daca nu ne-a convenit salariul (si este normal sa ne convina sau nu) ,trebuia discutat cu seful inca de la primele semne de nedreptate.

Sursa: Secretele

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close