Adevaratul pericol al razboiului abia acum incepe! Un profesor de la Harvard prezinta premisele razboiului aflat la orizont!

In: World

Pericolul razboiului in Europa de Est a devenit cu atat mai mare cu cat situatia economica a Rusiei se deterioreaza pe zi ce trece, aceasta este concluzia unui reputat profesor de la Universitatea Harvard. Joseph S. Nye, a facut o analiza rece a situatiei in care se afla Rusia si a explicat motivul pentru care Europa trebuie sa se teama de Vladimir Putin.

Potrivit spuselor lui Nye, adevaratul pericol pe care Europa trebuie sa il ia in seama este acela ca Rusia nu are aproape nimic de pierdut.

Citeste si   Alexandra Stan a lansat un nou videoclip - "All my people"! VIDEO

„Vad Rusia ca o tara in declin, cu o economie pe duca. In plus, are o problema demografica teribila, numarul rusilor este in scadere continua. O alta problema uriasa este cea de sanatate: varsta medie la care rusii mor este de 61 de ani. In plus, au si un sistem corupt care nu se poate reforma singur. Asa ca eu cred ca tara este intr-un serios declin”, a declarat Nye.

 

Rusia este vazuta ca o mare putere militara, are resurse importante, insa profesorul Joseph S. Nye a prezentat noua „sperietoare” a Europei intr-un context total diferit, intr-o emisiune la BBC Radio 4.

Citeste si   Marele liberal Tariceanu nu-si mai ascunde simpatia rosie: “UE, o dezamagire, BREXIT – un act de curaj”

Putin spune ca activitatea militara din Ucraina a scazut si e optimist: Acordurile de la Minsk vor fi respectate

„Scenele vazute in Ucraina, ce au dus la sanctiunile Vestului, ii taie sursele de tehnologie din Occident de care are nevoie pentru modernizari, asa ca transforma Rusia in conducta de gaze a Chinei. Sunt pesimist pentru viitorul Rusiei”, a mai spus profesorul.

Totusi, Nye subliniaza ca tocmai aceste probleme de care Rusia se loveste pot duce la izbucnirea unui nou razboi mondial.

„Uneori tarile in declin sunt mai predispuse sa accepte riscuri si sunt mai periculoase. Uitati-va la Austro-Ungaria acum un secol”, a avertizat Nye.

Profesorul face referire la modul in care a inceput Primul Razboi Mondial, dupa ce Imperiul Austro-Ungar a invadat Serbia, ca urmare a asasinarii arhiducelui Franz Ferdinand in Sarajevo. Primul Razboi Mondial s-a incheiat cu un bilant socant: 16 milioane de morti.

Citeste si   PERICOL pentru Romania! ACCIDENT la o CENTRALA NUCLEARA din Ucraina!

sursa: ziare.com

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close