Adevarul a iesit la iveala! Cele mai intime secrete ale preotilor au fost dezvaluite

In: Spiritualitate

Prin Canoanele Sfintilor Parinti, preotii slujitori trebuie sa se infraneze de la „impreunarea trupeasca cu sotia” trei zile inainte de slujirea Sfintei Liturghii si „in noaptea urmatoare slujirii”, scrie adevarul.ro.

Canoanele Sfintilor Parinti cuprind mai multe trimiteri la viata de familie a preotilor slujitori. Potrivit canoanelor Sfantului Vasile cel Mare, preotul trebuie sa se casatoreasca o singura data, cel care se casatoreste de doua ori fiind oprit de la slujire.


Clericul trebuie sa se casatoreasca cu o „fecioara” cu care trebuie sa traiasca in armonie. El nu poate sa se casatoreasca cu o femeie desfranata, vaduva sau „lepadata”, dupa cum arata Canonul 18, Apostolic: „Cel ce a luat in casatorie vaduva, sau lepadata, sau desfranata, sau sclava, sau vreuna dintre cele de pe scena, nu poate sa fie episcop, preot sau diacon, sau peste tot orice din randul clerului.”

Loading...

Clericul nu trebuie sa se desparta de sotia sa, nici chiar pe motiv de „evlavie”, dupa cum arata Canonul 5, Apostolic. „Episcopul sau preotul sau diaconul sa nu-si alunge pe sotia sa pe motiv de evlavie. Iar daca ar alunga-o, sa se afuriseasca; si staruind sa se cateriseasca”.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close