Adevarul a iesit la iveala despre guvernatorul BNR! Mugur Isarescu, ofiter deplin conspirat! Reteaua spionilor de la Institutul de Economie Mondiala!

In: Stirile zilei

Surse din fosta Directie de Informatii Externe (DIE) a Securitatii sustin ca guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu (67 de ani), ar fi fost ofiter acoperit in cadrul Institutului de Economie Mondiala (IEM), scrie Emilia Sercan intr-o ancheta a PressOne. Potrivit acesteia, Isarescu ar fi fost recrutat ca ofiter in 1971, cand se pregatea sa-si finalizeze studiile de la Academia de Stiinte Economice, si in acelasi an a fost angajat la IEM.

Citeste si   Romania cauta spioni! SIE a apelat la bloggeri pentru cea mai ampla campanie de recrutare!

Surse din SRI ne-au declarat ca, dupa aparitia articolelor din Romania libera, in cadrul SRI s-a declansat o ancheta pentru identificarea persoanei care s-a ocupat de inventarierea documentelor, pe motiv ca aceasta nu ar fi „periat” suficient de bine dosarul Institutului de Economie Mondiala inainte de a-l trimite la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), in anul 2008.

Citeste si   EFECT: Demisia lui Boc majorează costurile de împrumut ale României

Documente aflate in arhiva CNSAS demonstreaza ca Institutul de Economie Mondiala a functionat ca una dintre institutiile deplin conspirate ale spionajului extern din perioada regimului Ceausescu.

In cadrul IEM functiona si o divizie speciala, folosita pentru legendarea si trimiterea in strainatate a unor ofiteri acoperiti, careia i s-a dat numele de „Grupul Operativ Negoiu”.

Citeste si   Oprescu vrea ca BNR sa cumpere aurul de la Rosia Montana!

De-a lungul timpului, Departamentul Securitatii Statului a deschis cel putin trei dosare care au vizat IEM, asa cum reiese din documentele de la CNSAS.

Unul a fost Dosarul de obiectiv „Fundatia”, iar celelalte doua au avut denumire identica ¬ Dosarul de obiectiv „Institutul de Economie Mondiala”.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close