Adevarul despre slanina! Cat putem manca la o masa

In: Utile

Din colestesterol se naste viata. Cea mai mare cantitate de colesterol dintr-un produs alimetar o gasim in galbenusul de ou. Mai mare decit cea din slaninuta. Vine insa deja preparat, deci sintetizat, si nu supune ficatul uman la munca in exces.

“Sunculitele aduc un aport mediu de colesterol insa ele stimuleaza secretia de colesterol in propriul ficat”. De aceea, se maninca in siguranta doar o cantitate echivalentul a doua degete. Odata ce stimulati productia proprie de colesterol din ficat, e usor sa ii depasiti capacitatile. Iar grasimea ingerata se va duce direct in singe. Unde e periculoasa.

Ati mincat, totusi, sunculita? Completati…cu un pahar de vin rosu. Exista o serie de compusi in vin car au rol de protector cardiovascular. Deschideti sticla de vin si puneti-o la decantat, la 18 grade Celsius. Timp de o ora. In felul acesta, dispar consevantii numiti sulfiti. Pentru ca se combina cu oxigenul. Simultan, aerul descarca aromele din vin”, spune dr. ing. Nicoleta Chira, Facultatea de Chimie, Universitatea Politehnica Bucuresti.

Aromele in friptura se descarca prin plante condimentare. Dar nu in timp ce gatiti: aromele trebuie adaugate la final. Fiindca daca sunt fierte,, riscam sa avem transformari chimice care sa diminueze forta de aromatizare, arata stirileprotv.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close