Ai de gand sa te angajezi la FRENCH BAKERY? Te vei razgandi dupa ce vei vedea acest INTERVIU cu un fost ANGAJAT

In: Jobs, Stirile zilei

Restaurantele French Bakery din Romania au specific frantuzesc si te vei gandi de doua ori inainte de a mai calca acolo. Un fost angajat al Frecnh Bakery, Petrut Tupilat s-a hotarat sa vorbeasca intr-un interviu realizat de Vladimir Bortun:

VLADIMIR BORTUN: Cand te-ai angajat la French Bakery?


PETRUT TUPILAT: In septembrie 2010.

VB: Cum te-ai angajat?

PT: Aveau un anunt online pe BestJobs.ro si am depus un CV. Am fost chemat la interviu, m-au acceptat si m-au trimis in unitatea de la Eroilor, vizavi de Opera.

VB: Ai semnat un contract de munca?

PT: Da, am semnat.

VB: Si ce scria in el?

PT: Aveam un program de munca de 2 ore pe zi, 5 zile pe saptamana si un salariu de 150 RON pe luna. Dar, de fapt, lucram 8-9 ore pe zi, 6 zile pe saptamana.

VB: Cum se explica discrepanta asta intre ce scria in contract si ce se intampla in realitate?

PT: Un specialist ti-ar putea spune ca, probabil, se dorea evitarea anumitor plati catre stat. Si nu eram singurul cu un astfel de contract. Practic, cei care aveau un contract conform cu realitatea erau doar sefii de unitati, adica unul din patru sau cinci angajati. Doar ei aveau contract full time, cu concediu… bine, nici concediile nu se dadeau. VB: Dar ei ti-au zis de la inceput ca ai contractul asta, dar ca o sa muncesti 6 zile pe saptamana, 8 ore pe zi? PT: Da, mi-au spus de la inceput conditiile. VB: Si tu ai fost de acord? PT: Am fost de acord, da.

VB: Si ce salariu real aveai?

PT: 700 RON.

VB: Iti dadeau in mana banii?

PT: Da. VB: Dar ei plateau impozit doar pentru 150?

PT: Da. VB: Probabil ca ajungeai la mai mult cu bacsisuri, nu?

PT: Da, aproape se dubla.

Continuarea pe BizTop.ro!













Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close