Ai ochii rosii cand iesi din piscina?! Iata explicatia care te va face sa nu mai vrei sa intri in apa – Cap Limpede

Ai ochii rosii cand iesi din piscina?! Iata explicatia care te va face sa nu mai vrei sa intri in apa

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Cercetatorii americani au ajuns la o concluzie care o sa va faca sa evitati pentru mult timp – daca nu pentru totdeauna – strandurile si piscinele.

Potrivit medicilor americani, motivul pentru care deseori iesim cu ochii rosii din piscina dupa ce am inotat mult timp nu este clorul sau vreo alta substanta dezinfectanta din apa. In realitate, de vina este reactia chimica ce se produce atunci cand clorul se combina cu urina, scrie stirileprotv.

“Culoarea ochilor inotatorilor indica daca cineva a facut sau nu pipi in apa”, afirma Thomas M. Lachocki, directorul Fundatiei Nationale pentru Bazine de Inot din Statele Unie. De asemenea, si mirosul specific de “clor” apare de fapt atunci cand aceasta substanta se amesteca cu apa din piscine cu urina, sudoarea si murdaria de pe trupurile inotatorilor.

Si mai periculoase sunt insa bacteriile aduse in apa de inotatorii care sufera de diaree de cauza infectioasa. Cercetatorii americani spun ca una dintre acestea, Cryptosporidium, rezista la clor si poate supravietui zile intregi chiar si intr-o piscina dezinfectata.

Loading...

Deoarece in ultimii ani in SUA au izbucnit adevarate epidemii din cauza infectiilor din piscinele publice, autoritatile au lansat acum o campanie pentru igienizarea acestora.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close