Alarmant! Bolnavii de TBC raman fara medici! Boala ucide mii de romani!

In: Sanatate

Romania raporteaza aproximativ 13.000 de cazuri noi de tuberculoza in fiecare an. Peste 1.000 de oameni mor, anual, din cauza tuberculozei, iar cei mai expusi sunt romanii din zonele rurale, cei cu o situatie economica precara, si persoanele fara adapost, scrie Economica.net.

Una dintre problemele mari cu care se confrunta sistemul e ca in mare masura personalul medical specializat in gestionarea acestor cazuri se apropie de varsta pensionarii si nu e inlocuit.


Romania are cea mai mare incidenta a tuberculozei din Europa, 20% dintre cazurile totale de TB raportate in UE sunt din Romania, potrivit studiului legislativ privind promovarea si respectarea drepturilor pacientilor cu tuberculoza.

Tuberculoza constituie o problema majora de sanatate publica, avand in vedere povara mare a bolii, inclusiv prin formele severe (TB MDR/XDR).

Autoritatile si-au asumat in Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020 ca obiectiv prioritar eradicarea bolii in Romania in orizontul anului 2050, si ca tinte intermediare importante de parcurs – reducerea prevalentei si mortalitatii TB cu 50% pana in 2017

Loading...

Citeste mai mult aici.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close