Alerta! Ciocolata Kinder ar fi cancerigena!

In: Utile

In Belgia, Agentia Federala pentru Securitatea Lantului Alimentar (AFSCA) ar fi primit niste informatii potrivit carora ciocolata Kinder ar fi cancerigena.

Agentia Federala confirma faptul ca ea cunoaste problemele legate de MOH, dar se declara pentru moment incapabila sa efectueze controale mai amanuntite asupra produselor, continand aceste substante si sa stabileasca corect nivelul lor de toxicitate, in lipsa unei metode de analiza validata la nivel european, arata RADOR.

Substante cancerigene in Kinder

Teste realizate in Germania au descoperit prezenta unei substante cauzatoare de cancer in batoanele de ciocolata Kinder si in alte doua marci renumite de dulciuri, relateaza Russia Today.

Foodwatch, o asociatie pentru conformitatea alimentelor, a cerut ca Kinder Riegel de la Ferrero, Fioretto Nougat Minis de la Lindt si Sun Rice Classic Schokohappen de la Rübezahl sa fie retrase de pe rafturile magazinelor, pentru posibile substante cancerigene descoperite in compozitia lor. Dulciurile ar fi fost contaminate cu asa-numitele uleiuri minerale aromatice (MOAH), sustin specialistii de la Foodwatch, insa producatorii ezita inca sa isi retraga produsele de la vanzare.

”Producatorii se fac vinovati de o incredibila neglijenta. in loc sa retraga dulciurile periculoase de la vanzare si sa alerteze populatia, declara ca au fost intreprinse toate demersurile legale”, declara John Heeg de la Foodwatch.

Asociatia a testat peste 20 de tipuri de chipsuri de cartofi si batoane de ciocolata si a descoperit uleiuri minerale saturate (MOAH) care se pot acumula in organismul uman si pot sa afecteze diverse organe, pe termen lung, copiii fiind in principal expusi acestui risc de imbolnavire, ei fiind, de altfel, principalii consumatori ai dulciurilor si chipsurilor. Heeg a declarat pentru editia germana a publicatiei ”The Local” ca nu exista niveluri acceptabile de MOAH in alimente, incat acestea sa fie permise consumului, citand un document al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentului, care considera MOAH ca favorizand aparitia cancerului si a mutatiilor genetice.

Kinder Riegel, unul dintre cele mai bine vandute batoane de ciocolata din Germania, are cea mai mare concentratie de MOAH. Potrivit specialistilor in chimie alimentara, respectivele substante periculoase ajung in compozitia alimentelor prin intermediul ambalajelor reciclabile care au fost tiparite cu cerneluri ce contin uleiuri minerale, scrie telegrafonline.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close