Alerta! Clorura de calciu, antibiotice si amidon in branzeturile din magazine!

In: Utile

Studiul privind calitatea branzeturilor face parte din Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!”. Prin aceasta campanie, expertii Asociatiei Pro Consumatori (APC) isi propun sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor alimentare astfel incat acestia sa faca achizitii in cunostinta de cauza.

Studiul privind calitatea branzeturilor face parte din Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!”. Prin aceasta campanie, expertii Asociatiei Pro Consumatori (APC) isi propun sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor alimentare astfel incat acestia sa faca achizitii in cunostinta de cauza.

Citeste si   ZECE MOTIVE pentru care NICIODATA nu se vor indeplini promisiunile pe care ti le faci pentru Anul Nou cand vine vorba de SANATATEA TA!

Analizele realizate de expertii APC au condus la descoperirea urmatoarelor substante in unele sortimente de branzeturi:

-Folosirea amidonului in reteta unor sortimente de branza mozzarella de catre unii producatori induce in eroare consumatorul deoarece Mozzarella se obtine numai din lapte, fara adaosuri de alta natura;

-Folosirea natamicinei (E 235) in unele sortimente de branza maturata cu pasta sem-itare, acest aditiv alimentar este folosit ca si conservant artificial cu actiune antibiotica, antifungica, fiind suspect de favorizarea dezvoltarii unor agenti microbieni patogeni. Totodata, poate provoca greata, voma, anorexie, diaree si iritarea pielii;

Citeste si   Cea mai puternica rugaciune cu care isi incepea ziua parintele Arsenie Boca! Te tine sanatos si te fereste de rele!

-Folosirea in unele sortimente de branza maturata cu pasta semi-tare a unui aditiv (E 1105) realizat din proteine extrase din oua, cunoscut sub denumirea de lysozyme si care poate provoca reactii alergice;

-Folosirea clorurii de calciu (E509) in unele sortimente de cascaval, ca potentiator de arome, agent de intarire si acidifiant.
-Folosirea nitratului de sodiu in unele sortimente de branzeturi semi-tari. Unele studii au aratat ca exista riscuri cancerigene asociate cu acest aditiv alimentar, arata jurnalul.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close