Alimentele care te tin departe de cancer!

In: Sanatate

Boala necrutatoare care afecteaza din an in an mai multi romani este sinonima cu moartea. In Romania au fost inregistrate anul trecut 81.306 cazuri noi de cancer, cu peste 2.500 mai multe comparativ cu raportul din 2012, potrivit unui studiu Globocan. Mediul, expunerea la stres, fumatul sau contactul cu anumite chimicale sunt cateva dintre cauzele acestei boli nemiloase.

Dieta poate influenta semnificativ aparitia acestei boli incurabile. Iata ce alimente trebuie sa consumi pentru a preveni cancerul, potrivit Livescience:

  1. Fasolea si lintea

Atat fasolea, cat si lintea sunt bogate in fitochimicale. În laborator, s-a demonstrat ca acestea incetinesc sau chiar previn degradarea ADN-ului, una dintre cauzele aparitiei cancerului. Pe langa asta, fibrele regasite in cele doua alimente apara impotriva cancerului de colon.

  1. Ciocolata

In ciocolata neagra, cu peste 70% continut de cacao, gasim acelasi tip de antioxidanti ca si in fructele de padure. Catechinele, substante chimice gasite in ciocolata neagra, ajuta nu doar la prevenirea cancerului, ci si la combaterea bolilor de inima, atacului cerebral.

  1. Ghimbirul si cucurma
Citeste si   Cum sa NU CHELTUIESTI mai mult pe benzina dupa marirea accizei

Ghimbirul are putere antiinflamatoare incetinind evolutia canceroasa, iar cucurma, un condiment gasit in curry, contine un ingredient activ cu efect negativ asupra cancerului.

  1. Ceaiul verde

Trei-patru cani de ceai verde pe zi este foarte benefic. In ceaiul verde se regasesc catechine ce previn cancerul de stomac si pe cel de plamani, noteaza bzi.

  1. Vitamina D

Vitamina D este un protohormon ce intervine in dezvoltarea cancerului. Poate preveni aparitia cancerului de colon, plamani si a celui mamar. Aceasta vitamina se asimileaza in organism prin intermediul soarelui, precum si prin dieta care contine pesti ca somonul, somnul, sardinele, macroul.

  1. Ridichile
Citeste si   Unul din doi parinti romani trateaza gresit durerile copiilor! Medicamentele nu sunt indicate!

Au un continut ridicat de acid folic si vitamina B9. Persoanele care au unaport mic de acid folic sunt mai predispuse la dezvoltarea de afectiuni ginecologice. Legumele cu frunze verzi, fasolea, lintea au un continut ridicat de acid folic.

  1. Conopida si varza

Lista legumelor crucifere care combat cancerul este destul de lunga, insa cele mai importante sunt varza si conopida. Aceste legume sunt bogate in selenium, dindolymetan, sulforan, ce au proprietati anticancer. Nutritionistii va sfatuiesc sa nu le gatiti prea mult, deoarece prin fierbere se mai pierd astfel de substante.

  1. Sfecla si spanacul

Aceste legume sunt o sursa importanta de acid folic, beta-caroten, luteina si zeaxantina, antioxidanti puternici impotriva dezvoltarii cancerului.

  1. Vinul
Citeste si   MARTURIILE unor localnici despre aeronava Malaysia Airlines: “Zbura atat de jos ca puteam sa vad clar usile”

Vinul, mai ales cel rosu, este bogat in resveratrol, o componenta chimica ce se regaseste in pielita bobului de sturgure. Atat timp cat vinul este baut cu moderatie (un pahar pe zi) el are efect benefic si pentru inima, si impotriva cancerului.

Daca exagerati cu cantitatile, alcoolul va ataca ficatul, stomacul si va creste riscul aparitiei cancerului de san. Atentie, alcoolul trebuie consumat doar ocazional.

  1. Fructele de padure

Au un continut ridicat de antioxidanti, polifenoli si acid elagic, ce inhiba dezvoltarea de tumori. Fructele de padure trebuie sa fie cat mai variate si se pot combina cu iaurt cu un continut scazut de grasimi. Puteti sa folositi si fructe de padure congelate. Nu au tot atat de multe vitamine, dar pot fi un supliment bun iarna.

 













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close