AMERICANII sunt uimiti de beneficiile TUICII DE PRUNE din Romania!

In: Sanatate
.

Americanii sunt uimiti de populara tuica de pruna romaneasca care ofera o multime de beneficii sanatatii organismului.

Bautura cea mai populara in randul romanilor este, mai nou, medicament. Nu e minciuna, studiile biochimistilor americani confirma inca o data ca batranii nu greseau deloc atunci cand alungau bolile cu leacuri in care „picurau” si traditionala bautura. Consumata cu moderatie- nu mai mult de 30 de mililitri pe zi- poate combate cu succes bolile de inima, de stomac si problemele la bila, care fac viata un calvar multor romani.


Care este insa secretul acestor vindecari miraculoase? Cercetatorii americani au descoperit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae se gaseste in cantitati de opt ori mai mari in tuica de prune.

„Aceasta substanta are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transporta sangele catre inima si este prezenta in peste o suta de medicamente naturiste cu rol in prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de tuica de pruna poate substitui insa cu succes acest tratament, la un pret mult mai mic”, spune Marius Radu, cercetator in cadrul Academiei Romane.

Intareste anemicii si combate constipatia

Un alt grup de cercetatori, de aceasta data germani, a descoperit in tuica sase tipuri de substante care hranesc celulele rosii ale sangelui si care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Desi tuica are un continut bogat in fier, acest lucru nu inseamna ca anemia se previne printr-o cura cu „suc de pruna”, in lipsa unei alimentatii corespunzatoare.

Un alt beneficiu pe care il aduce tuica slaba organismului este reglarea functiilor hepatice, gratie continutului de vitamine A, B, C, D1 si D2, nedegradabile termic si usor de asimilat. Bautura se recomanda in dischinzeii biliare, disfunctii ale ficatului provocate de o slaba irigare cu sange a acestuia sau chiar constipatie.

Pentru efecte maxime, tuica este indicata a aperitiv cu 10-15 minute inainte de servirea mesei de pranz (nu la micul-dejun!), pentru ca favorizeaza absorbtia nutrientilor din alimente. In acest caz, nu trebuie sa mai consumati alte bauturi alcoolice la masa.

Citeste continurea pe PAGINA URMATOARE!

.













By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close