Analizele pe care toti romanii nascuti inainte de ’90 trebuie sa le faca neaparat! Ce boala ar putea avea!

In: Sanatate

Specialistii lanseaza un avertisment clar pentru romanii nascuti inainte de ’90. Trebuie sa-si faca mai multe teste pentru a afla daca sunt sau nu in pericol din cauza hepatitei B sau C. Medicii de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals spun ca riscul de imbolnavire in cazul lor este mult mai mare pentru ca nu au fost niciodata vaccinati.

60% dintre romani sunt in aceasta situatie periculoasa. Iar cand vine vorba de HIV, cifrele sunt si mai sumbre. Mai putin de 18% din populatie a facut un asemenea test si in fiecare an apar o mie de noi cazuri. Medicii atrag atentia ca riscul de imbolnavire este mult mai mare la cei care nu se vaccineaza impotriva acestor boli. ”Mamele sa se testeze pentru ca avem mijloace prin care putem sa facem prevenirea transmiterii de la mama la fat”, a spus Adrian Steinu Cercel, managerul Institutului Matei Bals, conform stirileProTV.


Loading...

In Romania doar 10% dintre cei care sufera de Hepatita C sunt diagnosticati si tratati. Iar in ultimii ani au fost identificate 21 de mii de persoane care au virusul HIV, cele mai multe cu varste cuprinse intre 25-29 de ani. Consumul de droguri injectabile este printre cauzele principalele ale raspandirii hepatitelor sau virusului HIV. Si asta pentru ca de multe ori seringa folosita de o persoana infectata ajunge la un alt consumator, mai spune sursa citata.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close