Anchetă la Colegiul „Goethe” din Bucureşti: Mai mulţi părinţi ar fi folosit documente false pentru înscrierea copiilor la şcoală

In: Politia, Stirile zilei

Poliţia Capitalei a declanşat cercetări privind înscrierea unor copii la o şcoală din sectorul 1, ca urmare a unei sesizări referitoare la faptul că mai mulţi părinţi ar fi folosit documente false. Surse judiciare spun că verificările vizează Colegiul german „Goethe” din Bucureşti.

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie din Bucureşti fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de fals în declaraţie în cazul părinţilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.


Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare şi în clasa I i-a determinat pe mulţi părinţi să-şi schimbe formal domiciliile pentru ca micuţii să fie acceptaţi la şcolile dorite de familie. Concret, părinţi şi-au schimbat domiciliul pe străzi arondate şcolilor unde vroiau să-şi înscrie copiii.

De altfel, corectitudinea la înscrierea în clasa întâi şi pregătitoare a fost păguboasă pentru mulţi părinţi care au respectat condiţiile, astfel că au ratat înscrierea copiilor lor la şcolile dorite.

O situaţie specială s-a înregistrat anul acesta la Colegiul german „Goethe”, unde foarte mulţi părinţi s-au declarat de etnie germană numai ca să-şi poată înscrie copiii în această unitate.
Loading...

Părinţii cu dosarele respinse au făcut plângere împotriva celor care au susţinut ca sunt de etnie germană.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close