Armata rusa intra in UE prin spate. Cine a lasat usa deschisa?

In: World

Ciprul a deschis usa porturilor sale pentru navele militare ruse,  semnand miercuri un acord militar cu Rusia. Mentionam ca acordul a fost semnat de acest stat membru al Uniunii Europene (UE), care deja gazduieste baze militare britanice, in contextul celei mai grave crize dintre Occident si Moscova de la Razboiul Rece.

Citeste si   Americanii au descalecat in Romania! Sute de militari americani si mai multe tancuri au ajuns la Baza Militara de la Kogalniceanu!

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, in urma unei intalniri cu presedintele cipriot Nicos Anastasiades ca acordul priveste in principal navele din cadrul Marinei ruse implicate in operatiuni internationale de lupta impotriva terorismului si pirateriei. Cooperarea militara dintre Rusia si Cipru nu este indreptata impotriva vreunui tert, a adaugat el.

„Legaturile noastre de prietenie nu sunt indreptate impotriva nimanui”, a subliniat Putin.

Citeste si   Soarta Romaniei a fost decisa. Cum va fi impartita jumatatea de vest intre RUSIA si UNGARIA

„Nu cred ca ar trebui sa provoace ingrijorari undeva. Rusia a obtinut permisiunea ca navele Marinei sale sa foloseasca porturile din intreaga lume pentru a se realimenta si a fi supuse unor operatiuni de mentenanta, acorduri care permit Moscovei sa-si extinda prezenta militara la nivel global”, a adaugat el.

Nave rusesti au efectuat deja escale la Limassol.

Citeste si   A inceput RAZBOIUL: Liderul RUS invadeaza UCRAINA cu un „convoi umanitar”! NATO si SUA condamna "TACTICA" lui PUTIN! VIDEO

Potrivit Cyprus Mail, Moscova si Nicosia au semnat opt acorduri bilaterale si doua memorandumuri – unul cu Banca centrala a Rusiei si unul in domeniul investitiilor.

Sursa: Mediafax

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Zeno Ferenc Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close