Atentie, parinti! Gestul simplu prin care ne ajutam copiii sa aiba un coeficient de inteligenta ridicat!

In: Utile

In urma scanarii creierului a doi copii in varsta de trei ani, cercetatorii de la scoala de Medicina a Universitatii Washington au avut parte de o mare surpriza.

Neurologii au scanat creierul unui copil neglijat si pe cel al unui copil care are parte de afectiunea mamei. Desi ambii copii testati aveau trei ani, diferentele constatate au fost uimitoare.


Creierul celui care nu a primit suficienta atentie din partea mamei era considerabil mai mic decat normalul pentru varsta lui si ii lipseau zone importante.

Citeste si   Copiii si ingerii lor pazitori! Imagini incredibile surprinse de un fotograf rus!

Explicatia: in primii doi, trei ani de viata, creierul bebelusului este incarcat cu neuroni necesari pentru invatare si memorie, el trebuie sa recunoasca voci, chipuri, cuvinte, culori, sa-si dezvolte simuturile. Va reusi sa invete mai usor toate aceste lucruri si sa-i recunoasca pe cei care-l ingrijesc, daca traieste intr-un mediu sanatos, inconjurat de dragostea parintilor.

Citeste si   Unde gresesc parintii atunci cand copiii lor trec printr-o criza nervoasa!

Pe cand copiii care nu sunt alintati se vor confrunta cu dificultati de invatare, le va fi greu sa-si arate sentimentele si sa formeze legaturi cu alte persoane. Mai mult decat atat, copiii neglijati sau abuzati de catre parinti au un risc mult mai mare sa nu-si gaseasca un loc de munca, sa devina dependenti de droguri sau chiar sa comita crime violente.

Citeste si   Festivalul de vara al Teatrului de Animatie TANDARICA "Teatru, Strada si Copil"

Acesti copii sunt mai predispusi riscului de a dezvolta boli mintale sau alte probleme grave de sanatate si, cu cat neatentia mamei este mai pronuntata, cu atat mai serioase pot fi afectiunile.

Pe de alta parte, cei care sunt incojurati de dragostea mamei devin mai inteligenti si mai sociabili si au mai bine dezvoltate abilitatile de invatare rapida, scrie doctorulzilei.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close