Autostrada Nadlac – Arad ramane in aer dupa falimentul Alpine si insolventa Romstrade!

In: Stirile zilei, Transporturi

CNADNR a reziliat contractul de proiectare si executie cu constructorul austriac Alpine Bau pentru lotul 2 din autostrada Nadlac – Arad, potrivit mediafax.ro.

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza RomstradeMonteadriano Engenharia e ConstrucaoDonep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Citeste si   Primul tronson din Autostrada Timisoara-Lugoj a fost deschis circulatiei

Lucrarile de constructie pentru cele doua tronsoane au fost deschise in octombrie 2011, termenul de executie fiind de un an si jumatate.

Compania Alpine a declansat cel mai mare caz de insolventa produs in Austria dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Alpine a cerut intrarea in insolventa la sfarsitul lunii iunie. Compania este inchisa si vanduta pe bucati, dupa ce proprietarul FCC si bancile creditoare au refuzat sa asigure fonduri de 3 milioane de euro pe zi pentru a continua lucrarile la proiectele de constructii in lucru.

Citeste si   Se redeschide complet autostrada Sibiu - Deva! Vezi cand!

Pana in prezent Alpine Bau a incasat suma de 305,9 milioane lei, fara TVA, pentru acest proiect, iar stadiul de executie a lucrarii este de 84,75%, potrivit CNADNR.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close