Avatar intra in circuitul turistic! Chinezii construiesc cel mai lung si mai inalt POD DE STICLA din lume!

In: Fotogalerie, Life, Multimedia, Timp liber

Surprinzatoarea planeta Pandora din filmul Avatar a fost inspirata din imagini reale aflate in China, in parcul national Zhangjiajie, care urmeaza a fi deschis publicului, informeaza CNN, citat de mediafax.ro.
Pentru a deschide turistilor aceste peisaje minunate spre a fi explorate, autoritatile chineze vor construi un pod de sticla ce va uni doua varfuri din zona denumita Zhangjiajie Grand Canyon, din provincia chineza Hunan, si se va intinde pe o distanta de 430 de metri, avand o deschidere de sase metri.
Podul este construit la o inaltime de 300 de metri. Comparativ, Grand Canyon Skywalk, o atractie turistica construita pe unul dintre peretii vestici ai Marelui Canion din Statele Unite ale Americii, are 21 de metri lungime si se afla la o inaltime de 219 metri.
Constructia chineza este opera arhitectului israelian Haim Dotan, care a realizat si pavilionul Israelului la Expo 2010 Shanghai. Potrivit acestuia, podul are capacitatea de a sustine 800 de persoane odata.

avatar pod 3
Parcul Zhangjiajie este o rezervatie naturala forestiera situata in vecinatatea orasului Zhangjiajie, in nordul provinciei Hunan din Republica Populara Chineza. Cu o suprafata de 56 de kilometri patrati, parcul a fost deschis publicului din 2009 si, potrivit CNN, a reprezentat sursa de inspiratie pentru planeta Pandora, creatia regizorului James Cameron in filmul Avatar, aparut in 2009.


avatar pod 2

Loading...

 

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment


REVINO IN TOP

Share Page

Close