AVERTISMENT lansat de Rusia: „EUROPA se afla intr-un mare PERICOL”!

In: Stirile zilei, World

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a apreciat ca extinderea NATO ar constitui o mare greseala, ce va pune Europa intr-un mare pericol, denuntand intentia Kievului de a se apropia de Alianta Nord-Atlantica, relateaza agentia Itar-Tass.

Extinderea NATO este „o mare greseala, o provocare, o politica iresponsabila care submineaza angajamentele referitoare la un sistem unic de securitate in Europa”, a declarat Lavrov.


In opinia sefului diplomatiei ruse, afirmatiile unor oficiali ucraineni privind renuntarea la statutul de neutralitate al Ucrainei afecteaza procesul de pace.

„Uneori, am impresia ca unii membri ai Guvernului ucrainean, in special, domnul (premier Arseni) Iateniuk, nu sustin pasii care duc la normalizarea situatiei in estul Ucraieni”, a denuntat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, situatia din Ucraina „nu este o cauza a crizei de securitate din Europa, ci o consecinta a acesteia”.

„Astfel, criza din Ucraina a reflectat problemele cu care se confrunta domeniul securitatii din Europa”, a subliniat el.

Loading...

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close