Avertisment OMS la NIVEL MONDIAL: Virusul EBOLA trebuie considerat o URGENTA DE SANATATE PUBLICA!

In: Stirile zilei, World

Virusul Ebola trebuie considerat o urgenta de sanatate publica la nivel mondial, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Comitetul de urgenta al OMS, care s-a reunit miercuri si joi la Geneva, considera „in unanimitate ca sunt reunite conditiile unei urgente de sanatate publica la nivel mondial”, anunta un comunicat.

Citeste si   BOMBA aruncata de un PROFESOR AMERICAN: „Vaccinul contra Ebola exista dar nu vor sa-l produca”!

„Un raspuns international coordonat est esential pentru oprirea si regresul propagarii internationale a Ebola”, adauga comitetul.

Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la inceputul anului, este „cea mai importanta si cea mai grava” din ultimele patru decenii, a subliniat intr-o conferinta de presa directoarea generala a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Citeste si   Dupa EBOLA, OMS ne pregateste de amenintarea mondiala cu CIUMA!

Ea a apreciat ca tarile din Africa de Vest afectate de epidemie – Liberia, Sierra Leone, Guineea si Nigeria „nu pot face fata singure situatiei” si a cerut „comunitatii internationale sa le furnizeze sustinerea necesara”.

Chang a adaugat ca a acceptat concluziile comitetului si a decretat aceasta „urgenta de sanatate publica la nivel mondial”, OMS coordonând zilnic mobilizarea internationala in fata Ebola.

Citeste si   Doua treimi din populatia mondiala sub 50 de ani sufera de aceasta boala incurabila!

Comitetul a exclus impunerea unor restrictii privind calatoriile internationale sau comertul international. Dar a declarat ca „statele trebuie sa se pregateasca sa depisteze si sa trateze cazuri de infectare cu Ebola” si sa faciliteze evacuarea cetatenilor lor, in special a personalului medical, care a fost expus la acest virus.

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close