Avertismentul care provoaca fiori! Omenirea risca sa se intoarca la era cand orice infectie bacteriana era o condamnare la moarte!

In: World

Omenirea risca sa se intoarca la era dinaintea penicilinei daca natiunile cele mai dezvoltate nu coopereaza pentru a combate amenintarea pe care o reprezinta bacteriile rezistente la antibiotice si nu sunt gasite mijloacele pentru a finanta cercetarea intr-o medicina noua, mai eficienta, a avertizat ministrul Sanatatii din Germania.

Vorbind inaintea primei reuniuni a ministrilor sanatatii din Grupul celor 20 de economii dezvoltate si in curs de dezvoltare, Hermann Groehe a spus ca este nevoie de mai multa colaborare pentru a minimiza riscul reprezentat de posibile pandemii.

Citeste si   Ce se intampla in corpul nostru cand mergem cu avionul! Este de 100 de ori mai probabil sa ne imbolnavim!

„Nu trebuie sa existe o revenire la era pre-penicilina”, a declarat el pentru Reuters intr-un interviu publicat cu o zi inainte de inceperea reuniunii.

„Ar fi o evolutie dramatica daca o arma atat de importanta impotriva agentilor patogeni periculosi ne-ar fi luata… (Asta ar insemna) ca am putea pierde o arma chiar si impotriva unei boli infectioase minore”, a spus Groehe.

Antibiotice ca penicilina sunt printre cele mai mari progrese medicale din istoria omenirii, permitand tratarea a nenumarate infectii bacteriene care inainte insemnau intotdeauna o condamnare la moarte.

Citeste si   Alimentul banal si ieftin care te ajuta sa dai burta jos si impiedica acumularea grasimii pe talie! Un nutritionist cu experienta recomanda sa il consumati zilnic!

Dar decenii de supra-prescriptie, de exemplu pentru a accelera inmultirea si cresterea animalelor sau pentru a trata boli umane impotriva carora antibioticele nu au efect, au condus la dezvoltarea unor tulpini rezistente ale multor bacterii.

Un raport al Uniunii Europene de anul trecut a constatat ca noi tulpini rezistente de bacterii au fost responsabile pentru mai mult de 25.000 de decese pe an doar in blocul celor 28 de natiuni.

Groehe a mentionat printre modalitatile de promovare a cercetarii cresterea perioadei de brevetare pentru a recompensa companiile farmaceutice care au dezvoltat noi antibiotice, precum si diferite forme de parteneriat public-privat in care societatile ar fi recompensate financiar pentru crearea de antibiotice noi.

Citeste si   Olivia Steer dezvaluie efectele unui nou studiu stiintific: Mercurul din vaccinuri provoaca autism! "Cum il vor mai contracara autoritatile si pe acesta"

Groehe si-a exprimat dorinta de a vedea tarile G-20 jucand un rol de lider in regiunile lor, cu promisiunea de ajutor in combaterea epidemiilor pentru a incuraja o mai mare deschidere fata de crizele de sanatate.

Ministrii sanatatii din G20 se reunesc la Berlin in zilele de 19 si 20 mai.

Sursa: Agerpres

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close