Basescu demis cu majoritate simpla sau cu jumatate din 9 milioane de alegatori? VOTEAZA SI TU! – Cap Limpede

Basescu demis cu majoritate simpla sau cu jumatate din 9 milioane de alegatori? VOTEAZA SI TU!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Demiterea lui Traian Basescu a agitat spiritele in Europa dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a decis marti ca legea de modificare a referendumului este constitutionala, daca se asigura participarea a cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

Plenul Curtii, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea CCR, s-a intrunit marti pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, obiectia de neconstitutionalitate formulata de 71 de deputati PDL referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Loading...

 „In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru”, se arata intr-un comunicat al CCR.

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close