Bautura care favorizeaza cancerul! Este des consumata de romani!

In: Sanatate

Considerata de multi ca fiind un adevarat leac vinul este trecut pe lista neagra de catre o echipa de cercetatori americani care se ocupa cu studierea diverselor forme de cancer. Asociatia americana care se ocupa cu studiul cancerului considera ca bauturile alcolice sunt responsabile sapte forme diferite de cancer, dar in dezvoltarea cancerului de piele vinul alb are un rol devastator.

Citeste si   Ce rol poate avea grupa de sange in aparitia cancerului? Raspunsul unui renumit oncolog roman!

Aparitia cancerului este posibila din cauza unui compus numit etanol, care se pare ca exista in cantitati mai mari in aceasta bautura. Asta nu inseamna ca celelalte bauturi alcoolice nu prezinta riscuri. S-a dovedit ca oamenii care consuma orice forma de alcool zilnic au un risc de cancer mai crescut cu 14% fata de cei care nu consuma deloc sau care consuma in cantitati moderate, anunta Divahair.ro.

Citeste si   TOP 12 SFATURI date de SPECIALISTI pentru a preveni APARITIA CANCERULUI!

Facandu-se o comparatie cu alte bauturi consumate zilnic, cum sunt berea, lichiorul si vinul rosu, s-a ajuns la concluzia ca, daca bei mai mult de un pahar si jumatate de vin alb pe zi, riscul de cancer de piele creste cu 13% pe portiunile de piele care de obicei nu sunt expuse la soare. Da, vinul alb! Aceasta bautura iubita de majoritatea oamenilor creste riscul de cancer. Totusi de ce alb si nu rosu? Se pare ca antioxidantii din vinul rosu atenueaza efectele etanolului, reducand riscul de cancer. Cum este posibil acest lucru? Etanolul schimba ADN-ul din celulele pielii, impiedicandu-l sa se regenereze, ceea ce duce mai departe la dezvoltarea melanomului.

Citeste si   La ce pericole te expui cand urci intr-o masina parcata mult timp la soare VIDEO

sursa: stiripesurse

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close