Bautura magica a dacilor! Vezi proprietatile uimitoare

In: Life

O bautura alcoolica realizata dintr-un amestec de miere fermentata si apa, pe baza unor retete vechi, ar putea constitui un remediu in lupta privind rezistenta la antibiotice, conform unui grup de oameni de stiinta suedezi.

Impreuna cu responsabili de la o fabrica de bere, cercetatorii suedezi au studiat indelung albinele si mierea produsa de acestea si au lansat propria versiune de bautura mied, denumita ‘elixirul vanatorului de miere’, relateaza Reuters.


Cercetatorul Tobias Olofsson de la universitatea Lund a declarat ca miedul are efectele pozitive asupra sanatatii organismului.

„Miedul este o bautura alcoolica facuta numai din miere si apa si era considerata bautura zeilor, iar cei care o consumau sustineau ca devin nemuritori sau ca au o stare de sanatate mai buna. Era consumata de vikingi si de reprezentantii altor culturi precum mayasii, egiptenii si era bauta pentru ca era considerata o bautura foarte benefica”, a declarat Olofsson.

Pentru romani, rezultatele acestei cercetari sunt cu atat mai interesante cu cat miedul este recunoscut drept „bautura dacilor” și leacul miraculos care ii ținea sanatoși și puternici.

Loading...

Sursa: Antenasatelor

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close