Bergenbier ar putea fi scoasa la vanzare de fondul CVC Capital Partners

In: Bani, Stirile zilei

Fondul de inestitii CVC Capital Partners vrea sa vanda producatorul de bere StarBev, cu afaceri in centrul si estul Europei, inclusiv in Romania, unde este prezent prin intermediul Bergenbier, potrivit unor surse citate de agentia Reuters si finantistii.ro.

Printre producatorii mondiali care studiaza oportunitatea unei oferte catre fondul CVC Capital Partners pentru preluarea StarBev se numara Anheuser-Busch InBev (ABInBev), fostul proprietar al afacerii, precum si SABMiller, Carlsberg si Heineken, grupuri deja prezente pe piata romaneasca a berii.

Citeste si   Patru bănci au luat 2,84 miliarde de lei de la BNR, pentru şapte zile

Grupul SABMiller controleaza compania Ursus Breweries, Heineken este prezent prin subsidiara sa Heineken Romania, iar grupul danez Carlsberg detine o participatie minoritara si are incheiat un acord de licentiere cu copania United Romanian Breweries Bereprod.

De achizitia StarBev mai sunt interesate si companiile Molson Coors Brewing (SUA) si Asashi Breweries (Japonia), potrivit Wall Street Journal.

Citeste si   Start pentru Centura Bucuresti Sud. Vezi cum au crescut costurile cu 27 milioane euro

ABInBev a vandut in 2009, pentru aproximativ 3 miliarde de dolari, operatiunile de productie de bere din Europa Centrala si de Est catre CVC Capital Partners, care le-a consolidat in grupul StarBev.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close