Bilantul atentatului care a lovit Franta de ziua ei: 84 de morti si 18 raniti in stare critica!

In: World

Un camion a lovit in multimea adunata la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, joi seara, la orele 22.30 (23.30, ora Romaniei), inregistrandu-se 84 de morti si sute de raniti.

Soferul camionului care a izbit multimea a fost impuscat. Presedintele francez, François Hollande, a anuntat prelungirea cu trei luni a starii de urgenta, care urma sa fie ridicata la 26 iulie, si a facut apel la rezervisti pentru a asigura protectia teritoriului. Franta isi intareste actiunea in Siria si Irak. Doi cetateni romani au fost raniti in atentatul de la Nisa, pana la acest moment nefiind, insa, identificati romani printre decedati.

Citeste si   Avertizare de ultima ora! Evitati sa mergeti in aceasta tara din UE! Armata cauta bomba pe strazi!

MAE a pus la dispozitia cetatenilor romani contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei Romaniei la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Citeste si   Prima reactie a presedintelui Iohannis, dupa atentatele din Bruxelles: Ne oferim intregul sprijin autoritatilor belgiene!

Atentatul terorist de la Nisa de joi seara, cand un franco-tunisian a intrat in plin cu un camion in multime si a deschis focul inainte de a fi neutralizat de politie, s-a soldat cu 84 de morti si zeci de raniti, dintre care 18 sunt in stare de ‘urgenta absoluta’.

Potrivit France Info, Promenade des Anglais va ramane inchisa „pentru o perioada nederminata”. Circulatia este interzisa pe anumite artere. Scaldatul si accesul la plajele publice si private sunt de asemenea interzise in unele zone.

Citeste si   O bunicuta ii infrunta pe teroristii din STATUL ISLAMIC: Voi DIAVOLILOR, INTORCETI-VA LA DUMNEZEU! VIDEO

Concertul Rihannei, care urma sa aiba loc in aceasta seara la Nisa, a fost anulat. De asemenea, festivalul de jazz.

Christian Estrosi, fostul primar al Nisei si presedinte al regiunii Paca, a lansat un apel la prudenta locuitorilor din Nisa, conform France Info, relateaza Agerpres.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close