Bucatarul Horia Virlan ne invata cum sa mancam de post!

In: Monden, Stirile zilei

Bucatarul Horia Virlan, de la Cireasa de pe tort, ne invata despre produsele bio, si cum sa mancam de post.

„Cum credeti ca ar trebui sa arate atmosfera si solul planetei pentru a putea hrani in mod bio intreaga populatie?”, intreaba el retoric in cadrul unui interviu acordat Ziare.com.


L-am rugat pe bucatarul care a bagat spaima in vedete sa ne ofere cateva sfaturi in privinta preparatelor de post, dar si informatii utile pentru tinerii care vor sa devina asi in acest domeniu ori pentru bucataresele amatoare, de weekend.

Horia Virlan considera ca romanii gatesc bine, dar fac si greseli, iar cea mai frecventa este legata de faptul ca nu respecta 100% reteta. Drept urmare, preparatul nu iese asa cum isi doresc.

Suntem obisnuiti ca in fiecare an, de Paste, mii de romani sa ajunga la spital din cauza exceselor. Cum trebuie sa arate masa de Paste pentru a nu face excese?

Romanii ajung la spital din cauza exceselor alimentare mai mereu, dar dupa perioade lungi de post revenirea la o alimentatie bogata in proteine animale si lipide, imbogatita cu alcool, duce cu siguranta la dereglari ale organismului sau chiar intoxicatii alimentare. Solutia este foarte simpla, si anume moderatia in consumul de mancaruri de Paste.

Ne puteti da cateva idei de mancaruri de post? Cum ar trebui sa arate mesele intr-o astfel de zi, de la mic dejun pana la pranz, cina si gustari?

Gustari traditionale si mai noi, care pot reprezenta mic dejun, insotite de sucuri de fructe si/sau lapte de soia etc.

– zacusca

– salata de vinete

– salate de fasole boabe cu legume

– salata de fasole verde cu rosii cherry si usturoi

– fasole batuta

– salata cu branza Tofu si legume

– salata de orez cu legume

– salata de paste cu legume

Feluri principale pentru masa de pranz, precedate de supe creme de legume si ciorbite tot din legume.

– mancare de mazare

– mancare de bame cu ardei gras

– ghiveci de legume

– musaca de vinete cu fasole boabe

– lasagna cu foi de post si legume

– paste calde cu legume

– vinete umplute cu legume

– mancare de linte

– mancare de naut

– iahnie de fasole

– tocanita de cartofi

– varza calita

– mancare de fasole verde cu rosii

La cina, cei care mananca de post pot pune pe masa salate verzi sau legume inabusite cu sosuri de rosii ori ardei, paste cu nuci sau alte legume uscate sau iaurturi vegetale.

Sursa: ziare.com













By: Elena Tudor Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close