Calatoria Vietii: Peste 200.000 de persoane vor pleca intr-o calatorie fara retur pe Marte! VIDEO

In: Stirile zilei, Tech

Peste 200.000 de persoane din 140 de tari vor pleca pe planeta Marte, pentru o calatorie fara intoarcere, potrivit companiei Mars-One, potrivit agerpres.ro.

In total, 202.586 de persoane s-au inscris pentru a face parte din acest eventual prim val de colonisti, indica un comunicat al societatii olandeze, care a lansat in aprilie 2013 un apel la candidaturi pentru o calatorie de sapte luni, doar dus, catre Marte, ce ar urma sa fie organizata in 2023.

Cei mai numerosi candidati provin din SUA (24%), India (10%), China (6%) si Brazilia (5%), insa si din Marea Britanie, Canada, Rusia, Mexic, Filipine, Spania, Columbia, Argentina, Australia, Franta, Turcia, Chile, Ucraina, Peru, Germania, Italia si Polonia.

Citeste si   “INCEPUTUL SFARSITULUI” va fi declansat de Soare, prajind toate planetele din calea sa! FOTO

Selectia candidatilor va fi organizata in trei etape, in urmatorii doi ani, precizeaza Mars-One.

‘Pana in 2015, intre sase si zece echipe de cate patru persoane vor fi supuse unui antrenament complet’ inainte ca ‘una din aceste echipe sa devina, in 2023, cea a primilor oameni care vor ateriza pe Marte si vor locui acolo pentru tot restul vietii’, explica aceasta companie.

Proiectul, care costa sase miliarde de dolari, potrivit Mars-One, este privit cu scepticism, insa a primit, cu toate acestea, sprijinul laureatului olandez la Premiul Nobel pentru fizica din 1999, Gerard‘t Hooft.

Citeste si   NASA a tras concluzia pe care OMENIREA a asteptat-o dintotdeauna: "Nu suntem SINGURI in univers"

Pana acum, spre Marte au fost lansate doar misiuni robotice, toate organizate cu succes de NASA, dar SUA sunt determinate sa trimita astronauti pe Planeta Rosie in urmatorii 20 de ani, a indicat agentia americana in mai.

Proiectul Mars-One este supus multor obstacole. In afara de incapacitatea de a reveni pe Terra, astronautii vor trebui sa traiasca in mici habitate, sa gaseasca apa, sa-si produca propriul oxigen si sa-si cultive hrana, in conditiile in care Marte este un vast desert, unde atmosfera este constituita in principal din dioxid de carbon, iar temperatura medie este de -63 de grade Celsius.

Citeste si   Cercetatorii de la NASA au descoperit o exoplaneta roz la o distanta de 57 ani-lumina de Terra!

De asemenea, astronautii vor trebui sa suporte radiatii cosmice periculoase in timpul calatoriei.

In plus, nu exista inca o nava care sa poata transporta voluntarii, recunoaste Mars-One.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close