Cand se face trecerea la ora de iarna!

In: Utile

Romania va trece in noaptea de sambata spre duminica, 29 octombrie, la ora oficiala de iarna. Astfel, ora 4 va deveni ora 3.

Ziua de 29 octombrie va avea 25 de ore, fiind cea mai lunga zi din an. Ora 4.00 va deveni ora 3.00. In noaptea de sambata spre duminica vom dormi cu o ora in plus. Trecerea de la ora de vara nu va fi simultana in toate tarile, din cauza diferentei de fus orar.


Mecanismul prin care se schimba ora, primavara si toamna, este folosit in peste 100 de tari din lumea intreaga. Romania a aderat la ora de vara in 1932.

Medicii considera ca oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se adapta la ora de iarna, deoarece trebuie sa se culce cu o ora mai devreme decat s-au obisnuit. Pentru cei care sufera de anumite probleme de sanatate, efectele schimbarii ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

Loading...

„Cei mai multi dintre noi isi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. Dupa cateva zile se vor obisnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close