Capitala fantoma a unui stat de doua ori mai mare ca Romania! A fost construita la sugestia cititorilor in stele

In: World

A doua tara ca marime din Asia de sud-est are o capitala fantoma. Povestea orasului Naypydaw a inceput in 2005 cand autoritatile din Myanmar cunoscuta si ca Birmania au decis ca acesta sa devina capitala tarii ce are o populatie de peste 51 de milioane de locuitori.

Autoritatile au decis construirea orasului avand de la inceput intentia ca acesta sa fie capitala statului. Investitiile in infrastructura au fost uriase, desi Birmania este o tara cunoscuta mai ales pentru conflictele militare si traficul de droguri, iar majoritatea populatiei traieste la limita saraciei.

Citeste si   FENOMEN PARANORMAL in timpul unei partide de fotbal! O entitate isi facea incalzirea pe marginea terenului! VIDEO

Desi proiectul este in proportie de 80-90% finalizat, gradul de ocupare al orasului este de sub 5%. De aici provine si numele de „capitala fantoma”, asa cum a fost Naypyidaw denumit de catre presa internationala, scrie businessmagazin.

Autostrada ce duce la Naypyidaw are 11 benzi pe sens, insa in marea parte este goala. Increderea autoritatilor in acest proiect este de neinteles, avand in vedere comparatia dintre pretul apartamentelor si faptul ca doar cei mai bogati oameni din Burma isi permiteau accesorii de baza, precum telefoanele mobile.

Citeste si   Magazinul JUMBO, liderul retailerilor de jucarii din Grecia vine in Romania

Naypyidaw a fost construit, sustin autoritatile, datorita pozitiei mai „sigure” decat vechea capitala (Rangoon). Cu toate acestea, exista zvonuri ca liderii militari ai statului ar fi fost indemnati de catre asa-numitii cititori in stele sa demareze proiectul.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close