Care ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Einstein spuse pe patul de moarte

In: Cultura

Albert Einstein a fost unul din cei mai straluciti oameni de stiinta din istoria omenirii. S-a nascut pe 14 martie 1879, iar in aprilie 1955 a murit in urma unei hemoragii interne, dupa o ruptura cauzata de un anevrism aortic abdominal, o boala de care suferea de cativa ani.

Cu cateva ore inainte sa moara, doctorii i-au propus lui Einstein sa-l supuna unei operatii in premiera, aceasta fiind singura solutie pentru prelungirea vietii sale. Einstein a raspuns simplu: „Mi-am facut datoria, a venit vremea sa ma duc. O sa plec intr-un mod elegant”.


In 1948, cu sapte ani inainte de moartea sa, Einstein suferise o operatie in acest sens si a continuat sa lucreze, in ciuda durerii. Einstein a publicat numeroase lucrari de stiinta in anii 1950. Chiar si in ziua mortii sale, survenita in 1955, savantul lucra la un discurs pe care ar fi urmat sa-l ofere unei televiziuni din Israel si a adus draftul la spital. Discursul a ramas neterminat, in urma mortii omului de stiinta, scrie gandul.

Loading...

„Nu incerca sa devii un om de succes, ci un om de valoare”, a declarat, candva, Einstein. Cea mai cunoscuta contributie a sa la stiinta, teoria relativitatii, a fost publicata in 1915. in 1921, Einstein a castigat premiul Nobel si a mai lucrat alti 30 de ani cu aceeasi intensitate, scrie Business Insider.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close