Care ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Einstein spuse pe patul de moarte

In: Cultura

Albert Einstein a fost unul din cei mai straluciti oameni de stiinta din istoria omenirii. S-a nascut pe 14 martie 1879, iar in aprilie 1955 a murit in urma unei hemoragii interne, dupa o ruptura cauzata de un anevrism aortic abdominal, o boala de care suferea de cativa ani.

Cu cateva ore inainte sa moara, doctorii i-au propus lui Einstein sa-l supuna unei operatii in premiera, aceasta fiind singura solutie pentru prelungirea vietii sale. Einstein a raspuns simplu: „Mi-am facut datoria, a venit vremea sa ma duc. O sa plec intr-un mod elegant”.

Citeste si   Toata lumea asteapta sa vada ce face Traian Basescu dupa ce a predat mandatul de presedinte! Iata raspunsul

In 1948, cu sapte ani inainte de moartea sa, Einstein suferise o operatie in acest sens si a continuat sa lucreze, in ciuda durerii. Einstein a publicat numeroase lucrari de stiinta in anii 1950. Chiar si in ziua mortii sale, survenita in 1955, savantul lucra la un discurs pe care ar fi urmat sa-l ofere unei televiziuni din Israel si a adus draftul la spital. Discursul a ramas neterminat, in urma mortii omului de stiinta, scrie gandul.

Citeste si   Tratamentele interne in care sfecla rosie poate face miracole!

„Nu incerca sa devii un om de succes, ci un om de valoare”, a declarat, candva, Einstein. Cea mai cunoscuta contributie a sa la stiinta, teoria relativitatii, a fost publicata in 1915. in 1921, Einstein a castigat premiul Nobel si a mai lucrat alti 30 de ani cu aceeasi intensitate, scrie Business Insider.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close