Care este cea mai simpla metoda de a rezolva orice problema. Nu este cazul sa duci in suflet pietre care te vor paraliza!

In: Dezvoltare Personala

Profesorul si-a inceput lectia, luand in mana un pahar care avea putina apa. El l-a ridicat atat de sus incat sa il vada toti studentii, apoi i-a intrebat:

— Cum credeti, cat cantareste acest pahar?

in sala se auzeau voce slabe.

— Aproape 200 de grame! Nu! aproape 300 cred. Sau poate chiar si 500! – erau unele dintre raspunsurile studentilor.

— Eu chiar nu voi sti cat cantareste acest pahar, pana cand nu il voi cantari. insa nu am nevoie de asta acum. Am o intrebare: ce se va intampla daca voi tine acest pahar in aceasta pozitie?

Citeste si   Ce nu se stia despre persoanele bilingve! Rezultatul te va pune pe ganduri

— intr-adevar, nimic grav nu se va intamplat – a raspuns profesorul. – Dar ce se va intampla daca voi tine acest pahar cu mana intinsa timp de doua ore?

— Mana te va durea.

— Dar daca o zi intreaga?

— Mana ta va intepeni, muschii tai isi vor perturba activitatea si risti sa ai paralizie. S-ar putea sa ai nevoie de ajutorul medicilor – a spus unul dintre studenti.

Citeste si   Ziua ta de nastere arata care este cea mai mare calitate a ta!

— Cum credeti, greutatea paharului se va schimba daca il voi tine toata ziua?

— NU! – au raspuns studentii.

— Dar ce trebuie sa fac ca acest lucru sa se intample?

— Pur si simplu pune paharul pe masa! – a raspuns unul dintre studenti.

— Corect! – a spus victorios profesorul. – La fel este si in cazul tuturor problemelor din viata noastra. Gandeste-te la o problema timp de cateva minute si ea va aparea langa tine. Gandeste-te la ea cateva ore si ea va pune presiune asupra ta. Daca te vei gandi la ea toata ziua – te va paraliza.

Citeste si   Psihoterapeutul Mihail Litvak dezvaluie lectiile care iti vor face viata mai usoara!

Poti sa te gandesti asupra unei probleme, insa de regula acest lucru nu va schimba nimic. Greutatea ei nu se va schimba. Gaseste o solutie sau ignor-o. Nu este cazul sa duci in suflet pietre care te vor paraliza, arata dozadesucces.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close