Cat mai dureaza IARNA? Marmotele se contrazic in privinta sosirii primaverii!

In: Stiinta

Marmotele care prezic venirea primaverii in SUA se contrazic in aceasta privinta, astfel cea din Pennsylvania a anuntat inca sase saptamani de iarna, iar marmota din New York a prezis sosirea rapida a primaverii.

Phil, marmota din Punxsutawney (Pennsylvania, est), cea mai celebra din toate, si-a vazut umbra dupa ce a fost trezita in cadrul ceremoniei traditionale anuale, care dateaza din 1887, a anuntat Bill Deeley, sef al clubului „Punxsutawey Groundhog Club”, mentionat de AFP. Concluzia — inca sase saptamani de iarna.

Citeste si   Topul celor mai scumpe 10 BERI din lume! Vezi FOTO

In schimb Chuck, marmota mai putin celebra de la gradina zoologica din Staten island (New York), nu si-a vazut umbra, ceea ce anunta venirea rapida a primaverii. „Chuck, vreau sa iti multumesc pentru aceasta veste buna”, i-a spus primarul Bill de Blasio, care a prezidat ceremonia, in contextul in care orasul a fost afectat luni de ninsori si ploi soldate cu polei. In acest an, Chuck a facut prezicerea intr-o cutie transparenta fiindca in 2014 primarul a scapat din maini marmota, care a murit dupa cateva saptamani.

Citeste si   Ce facem in weekend-ul 6-7 iulie! GALERIE VIDEO

O a treia marmota, Chuckles, din Manchester (Connecticut, nord-est) si-a vazut si ea umbra luni, lasand sa se inteleaga ca iarna va mai dura.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close