Ce mancau romanii in perioada interbelica!

In: Utile

Va propunem doua retete ‘Supa de dovlecei” si ”Marmelada de caise”, ambele retete fiind publicate in ”Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari” (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa.

Supa de dovlecei
Razi coaja dela dovlecei, ii scobesti si ii umpli iarasi cu ce ai scos din ei amestecat cu miez de franzela, cu tocatura de carne de miel in cari amesteci un ou sau doua, dupa cantitate, sare, piper, putin orez si patrunjel. Asezi dovleceii umpluti in oala cu zeama de carne si ii lasi sa fiarba adaogand putin orez, sare, piper, ceapa tocata marunt si coaja dela o jumatatea de lamae. Cand carnea este fiarta, dai la masa. Se pune in zeama sa fiarba inainte zarzavatul de supa, apoi se pun dovleceii care se pot umple si cu apa in loc de zeama de carne. Multi servesc aceasta supa cu agurida. Se fierb boabele de agurida cu putina apa, apoi se sdrobesc si se strecoara zeama lor peste ciorba de dovlecei.

Marmelada de caise
Ia caise coapte, scoate-le samburii si petele de pe coaja, taie-le in doua si pune-le la foc cu zahar. Cate 1 kilogram poamele si zaharul. Amesteca mereu cu o lingura de lemn, avand grija de a trece cu lingura pe tot fundul tingirei ca sa nu se lipeasca. Sa fiarba pana la 20 de minute. in timpul acesta spargi samburii, ii cureti de pielita si ii pui in magiun cu 2 minute inainte de a-l lua de pe foc.

Sursa: Agerpres

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close