Ce nu stiai despre trupul uman! Creierul are mai multe sinapse decat stele

In: Sanatate

Rinichii gusta, la propriu, urina pentru a depista toxinele. Receptorii gustului nu se afla doar la nivelul fetei. In ultima decada, oamenii de stiinta au descoperit, chiar si spre surpriza lor, ca aceste celule specializate in descoperirea gustului se afla in tesuturile diferitelor organe, printre care si rinichii, splina, inima, caile respiratorii si in globulele rosii, scrie efemeride.ro.

Initial s-a crezut ca este vorba despre o anomalie in organism, insa acum teoria devine tot mai interesanta: intregul corp gusta si miroase mediul care il inconjoara.


In cazul rinichilor, receptorii se afla intr-un grup de celule numite macula densa. Aceasta zona regleaza rata de filtrare si, implicit, productia de urina, insa prezenta acestor receptori sugereaza ca, de fapt, acestia, miros sau gusta urina ca intr-o analiza chimica a toxinelor.

Loading...

Creierul tau are mai multe sinapse decat stele in galaxie. O buna perioada de timp, oamenii de stiinta au estimat ca in creierul uman se afla aproximativ 100 de miilarde de neuroni. Teoria a fost demontata cu un studiu recent care a presupus punerea uneor creiere intr-un blender si apoi analizarea microscopica a acestora. Cifra rezultata in urma analizei a fost de numai 86 de miliarde de neuroni.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close