Ce patesti daca nu dormi suficient! Riscurile sunt foarte mari

In: Sanatate

Oamenii care nu dorm suficient sunt expusi de patru ori mai mult riscului de a raci decat cei care beneficiaza un somn odihnitor, arata un studiu efectuat pe 164 de voluntari.

Acesti voluntari au acceptat sa fie expusi unor virusuri ai racelii si carora le-au inregistrat obisnuintele de somn. Subiectii au fost supusi in prealabil unui control medical si au raspuns mai multor intrebari pentru ca oamenii de stiinta sa poata avea in vedere anumiti factori precum stresul, caracterul sau consumul de alcool si de tigari, relateaza Agerpres.

Citeste si   Cum trebuie sa prepari vinul fiert ca sa-l folosesti ca medicament! Vezi in ce boli este eficient

Cercetatorii Oamenii de stiinta de la Universitatea din California, San Francisco (UCSF), au tinut cont de varsta persoanelor, de nivelul lor de stres, de rasa, de educatie, de venituri, de faptul de a fi fumator sau nu. Cu toti acesti parametri avuti in vedere, cantitatea de somn era cel mai important factor care a influentat riscul de a raci.

Citeste si   Frunzele de nuc fac minuni in cazul multor afectiuni! Vezi cum ne tratam natural!

Rezultatele au aratat ca persoanele care dormisera mai putin de sase ore pe noapte in saptamana precedenta prezentau de 4,2 ori mai multe riscuri de a raci decat cele care beneficiasera de nopti de somn de peste sapte ore.

Voluntarii care dormisera mai putin de cinci ore pe noapte erau expusi chiar de 4,5 ori mai mult riscului de a se imbolnavi.

Citeste si   Dieta care te slabeste si te vindeca de nenumarate boli!

Studii precedente au subliniat legaturile intre lipsa de somn si unele boli cronice, moarte prematura, riscuri crescute de boala sau de accidente rutiere.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close