Ce se intampla in corpul unui fumator cand renunta la viciu! Vezi un infografic sugestiv!

In: Sanatate, Stirile zilei

Cercetatorii de la Universitatea Stanford au explicat schimbarile benefice care au loc in organism odata cu renuntarea la fumat, incepand chiar de la 20 de minute de pauza de la viciu, potrivit mediafax.ro.

Astfel, in primele 20 de minute in care un fumator nu aprinde o noua tigara, presiunea sangelui, temperatura corpului si pulsul vor scadea la un nivel normal, potrivit infograficului realizat de huffingtonpost.co.uk, pe baza unor informatii publicate pe stopsmoking.stanford.edu/facts.html.

Citeste si   Cum poti sa fumezi in spatiile publice! Un producator mare de tigari a gasit solutia! VIDEO

In timp de opt ore, respiratia specifica datorata fumatului dispare, nivelul de monoxid de carbon – aceeasi substanta chimica produsa de automobile ca reziduu – din sange scade, iar nivelul de oxigen creste pana la nivelul normal.

In 24 de ore de la ultima tigara riscul unui atac de cord scade, iar in 48 de ore terminatiile nervoase incep sa se regrupeze si abilitatea de a simti mirosul si gustul creste.

Citeste si   Ce indica ceasul biologic daca te trezesti noaptea la aceeasi ora! Medicina traditionala chineza te lumineaza

Riscul unui atac de cord ajunge la un nivel apropiat de cel normal abia la doi ani dupa renuntarea la tigari, iar numai dupa 15 ani riscul unei boli cardiace devine egal cu cel al cuiva care nu a fumat niciodata.

 

grafic fumat

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,
2 thoughts on “Ce se intampla in corpul unui fumator cand renunta la viciu! Vezi un infografic sugestiv!

"Lung cancer" este un cancer Al plamanilor si nu boala cardiaca
..daca tot traduce- ti, faceti-o corect !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close