Cea mai deprimanta zi din an! Formula care iti arata cat de deprimat esti!

In: World

Anul acesta, 18 ianuarie marcheaza „Lunea albastra”, considerata foarte mult timp cea mai deprimanta zi din an.

„Blue Monday”/„Lunea albastra” este cunoscuta drept cea mai deprimanta zi din an. A treia luni din ianuarie „aduna” o serie de factori care o fac sa fie atat de neplacuta: frig, datorii adunate in urma sarbatorilor de iarna si rezolutii neindeplinite.

Citeste si   Codrut Seres, condamnat la 4 ani cu executare in dosarul Hidroelectrica

„Blue Monday” este numele dat dat zilei de luni din a treia saptamana a lunii ianuarie considerata cea mai deprimanta zi a anului, scrie Click.

Numele i-a fost atribuit pentru prima data acestei zile in 2005, de catre compania Sky Travel, in cadrul unei campanii publicitare. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotatii negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, prima zi lucratoare din an sau rezolutii neindeplinite.

Citeste si   SOC IN PSD! Sova, Ghita si Vanghelie au fost suspendati din toate functiile!

Psihologul Cliff Arnall a dat publicitatii la vremea respectiva o formula matematica care reprezinta „Lunea Albastra”, W exprima conditiile meteorologice, d=debitul (diferenta intre datoriile acumulate si capacitatea noastra de a plati), T=timpul scurs de la Craciun, Q=timpul scurs de la inceputul Anului Nou, M=nivel motivational scazut, Na=necesitatea de a actiona, iar D exprima salariul.

frac{[W + D-d] T^Q}{M N_a}

Savantii nu sunt de acord cu aceasta teorie, notand ca a fost doar o strategie de marketing din partea Sky Travel, care avea scopul de a-i face pe oameni sa-si cumpere bilente pentru vacante cu destinatii exotice si insorite.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close