Cea mai deprimanta zi din an! Formula care iti arata cat de deprimat esti! – Cap Limpede

Cea mai deprimanta zi din an! Formula care iti arata cat de deprimat esti!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Anul acesta, 18 ianuarie marcheaza „Lunea albastra”, considerata foarte mult timp cea mai deprimanta zi din an.

„Blue Monday”/„Lunea albastra” este cunoscuta drept cea mai deprimanta zi din an. A treia luni din ianuarie „aduna” o serie de factori care o fac sa fie atat de neplacuta: frig, datorii adunate in urma sarbatorilor de iarna si rezolutii neindeplinite.

„Blue Monday” este numele dat dat zilei de luni din a treia saptamana a lunii ianuarie considerata cea mai deprimanta zi a anului, scrie Click.

Numele i-a fost atribuit pentru prima data acestei zile in 2005, de catre compania Sky Travel, in cadrul unei campanii publicitare. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotatii negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, prima zi lucratoare din an sau rezolutii neindeplinite.

Psihologul Cliff Arnall a dat publicitatii la vremea respectiva o formula matematica care reprezinta „Lunea Albastra”, W exprima conditiile meteorologice, d=debitul (diferenta intre datoriile acumulate si capacitatea noastra de a plati), T=timpul scurs de la Craciun, Q=timpul scurs de la inceputul Anului Nou, M=nivel motivational scazut, Na=necesitatea de a actiona, iar D exprima salariul.

Loading...

frac{[W + D-d] T^Q}{M N_a}

Savantii nu sunt de acord cu aceasta teorie, notand ca a fost doar o strategie de marketing din partea Sky Travel, care avea scopul de a-i face pe oameni sa-si cumpere bilente pentru vacante cu destinatii exotice si insorite.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close