Cea mai longeviva familie din lume si-a dezvaluit secretele! Ce consuma de doua ori pe zi!

In: World

Cea mai longeviva familie din lume, varsta totala a membrilor fiind de 1.075 de ani, a dezvaluit care sunt secretele din spatele rezistentei in fata trecerii timpului. Inclusi in Cartea Recordurilor, cei 13 frati Donnelly din comitatul irlandez Armagh au dezvaluit ca marele secret al longevitatii este terciul de ovaz, servit de doua ori pe zi, scrie The Independent. Acest lucru a fost confirmat si de cercetatorii de la Centrul International al Longevitatii.

„Am urmat obiceiul tatalui nostru si intotdeauna mancam terci cald inainte de a ne culca. Mancam in jurul orei 22.00 si la micul dejun de la ora 7.00. Ovaz fiert cu lapte si o lingura de gem de mere deasupra“, a declarat Joe Donnelly (72 de ani), care este cel mai tanar dintre frati. Pe langa terciul de ovaz, dieta membrilor familiei Donnelly se bazeaza exclusiv pe alimente produse in propria ferma, care se intinde pe o suprafata de 40 de hectare, printre care legume, fructe, carne de pui si porc, slanina si oua, arata bzi.


Totodata, fratii nu consuma alcool, insa expertii nu cred ca acest aspect joaca un rol important in longevitatea, sanatatea si rezistenta lor, ci mai degraba meritul apartine aproape in totalitate terciului de ovaz, care scade tenisiunea arteriala, combate diabetul zaharat, reduce colesterolul si protejeaza organismul impotriva bolilor de inima. Parintii fratilor Donnelly, Peter si Ellen, au construit ferma familiei in 1921 si au avut 16 copii in total. Cu toate acestea, trei dintre fii lor au murit, iar restul de 13 au varste cuprinse intre 72 si 93 de ani.

Reteta unei vieti lungi, dezvaluita de familia Donnelly pentru The Telegraph:

Micul dejun la ora 7.00

Terci de ovaz servit cu gem

Pranz la ora 13.00

Legume gatite (fasole, varza, conopida, mazare, cartofi), oua, paine de casa si ceai

Cina la ora 18.00

Carnea este consumata, in general, doar la sfarsitul saptamanii, alaturi de cartofi si alte legume de sezon.

Pui gatit, slanina si ocazional carne de vita. Oua proaspete, supa, paine de casa si fructe de sezon (zmeura, mure, capsuni).

Cina de la ora 22.00

Terci de ovaz cu gem de mere (optional) Gustarile din timpul zilei sunt limitate la mere din copaci, paine de casa si multe cesti cu ceai.













By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close