Cea mai veche centrală nucleară din lume se închide, după 44 de ani de funcţionare

In: Stirile zilei, World

Cea mai veche centrală nucleară din lume va fi închisă miercuri în Marea Britanie, după 44 de ani de funcţionare, şi urmează să fie înlocuită din 2025 de o unitate nouă, construită la doar câteva sute de metri depărtare.

Unii locuitori ai satului Oldbury-On-Severn susţin că nu au avut de ales în anii ’60, când a fost construită centrala, şi se plâng că nu au cum să împiedice nici realizarea noii unităţi.

Citeste si   VIDEO CUTREMURATOR: Urmarile catastrofale asupra oamenilor dupa dezastrul de la Cernobil! ATENTIE - IMAGINI CARE POT AFECTA COPIII SI PERSOANELE SENSIBILE

O companie de proiect controlată în parteneriat de giganţii germani E.ON şi RWE este pe cale să înceapă, în apropiere, lucrările de construcţie la o centrală nucleară de circa şase ori mai puternică decât cea veche, care ar trebui să intre în exploatare din 2025.

Guvernul britanic îşi bazează măsurile de reducere a emisiilor poluante pe construirea de centrale nucleare.

Citeste si   Patru ROMANI au incercat sa fure dintr-o centrala nucleara din Franta

Vechea centrală, a cărei construcţie a început în 1958, este operată de compania americană Magnox. Majoritatea angajaţilor vor continua să lucreze timp de până la 18 luni, pentru a începe dezafectarea şi demontarea centralei.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close