Cel mai batran barbat din lume a decedat la varsta de 123 de ani

In: World

Bolivianul Carmelo Flores, a decedat marti intr-un spital din La Paz conform unui anunt facut de familia acestuia. Indianul Aymara este conform autoritatilor boliviene cel mai batran barbat din lume.

 


Rene Flores, unul dintre cei 14 nepoti ai lui, a declarat pentru postul de radio privat Erbol ca bunicul sau, spitalizat in La Paz, „a murit in somn”.

 

Carmelo Flores s-a nascut pe 16 iulie 1890 si traia la o altitudine de 4.000 de metri, intr-un mic sat, Frasquia, la vest de La Paz, in apropiere de Lacul Titicaca, hranindu-se cu cereale andine si band doar apa de izvor.

Citeste si   Pastila-spion PILLCAM care ar putea salva milioane de vieti a fost creata de cercetatori!

 

Medicul satului, Adalberto Segales, a spus ca batranul suferea de diabet si ca starea lui de sanatate se deteriorase recent.

 

Carmelo Flores a lasat in urma sa un fiu, 14 nepoti si 39 stranepoti.

 

El a fost vizitat in 2013 de presedintele bolivian Evo Morales, care i-a facut cadou stofe, alimente si un televizor cu ecran plat.

Citeste si   SUPERSTITII si TRADITII din batrani cu ocazia Solstitiului de iarna 2014!

 

Varsta i-a fost certificata cu acel prilej de Tribunalul electoral bolivian. Autoritatile din La Paz au anuntat ca vor ca lumea intreaga sa ii recunoasca lui Carmelo Flores titlul de „decan de varsta al omenirii”.

 

Totusi, Cartea Guinness a Recordurilor a anuntat luni moartea la New York, la varsta de 111 ani, a lui Alexander Imich, un imigrant de origine poloneza, considerat cel mai batran barbat din lume. Reprezentantii Guinness nu l-au identificat deocamdata pe succesorul acestuia.

Citeste si   Mercedes lanseaza un nou model sport: AMG GT! VIDEO PREZENTARE

 

In schimb, cea mai batrana femeie din lume este, potrivit Cartii Guinness a Recordurilor, o japoneza in varsta de 116 ani, Misao Okawa, conform mediafax.ro.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close