Cele 11 invataturi traditionale budiste Zen care te vor ajuta sa intelegi profunzimea vietii!

In: Dezvoltare Personala, Fotogalerie, Multimedia
.

O mare parte dintre invataturile traditionale Budiste Zen, stau ascunse in spatele unor povestiri foarte scurte si pline de talc. De cele mai multe ori nu putem sa intelegem profunzimea acestor povesti imediat, de aceea va invitam ca dupa ce cititi fiecare poveste, sa meditati vreme de cateva minute la mesajul profund pe care-l ascunde aceasta. Cu siguranta, astfel, frumusetea si simplicitatea mesajului vor atinge un loc profund in inima ta.

Citeste si   10 invataturi budiste ZEN care iti vor schimba viata!

1. O ceasca de ceai

Nan-in, un maestru japonez care a trait in timpul erei Meiji (1868-1912), a primit vizita unui profesor universitar. Acesta era dornic sa cunoasca mult mai multe despre traditia Zen.

Nan-in a servit un ceai. Acesta l-a servit si pe vizitatorul sau. I-a turnat ceai in cana pana la refuz, iar apoi a continuat sa-i toarne.

Citeste si   TOP ZECE moduri non-conventionale de reducere a stresului

Profesorul a privit uimit intreaga scena, pana in momentul in care nu s-a mai putut stapani: “Este plina! Nu mai ai de ce sa mai torni ceai.”

“La fel ca si in cazul acestei cesti,” a spus Nan-in, “esti plin de propriile tale opinii si speculatii. Cum pot sa-ti arat eu Zen daca nu reusesti sa-ti golesti ceasca?”

.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close