Cele mai „fierbinti” TINTE TERORISTE din lume! Turnul Eiffel si Muzeul Luvru in planurile retelei Al-Qaeda! – Cap Limpede

Cele mai „fierbinti” TINTE TERORISTE din lume! Turnul Eiffel si Muzeul Luvru in planurile retelei Al-Qaeda!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Planurile dejucate ale celei mai mari retele teroriste din lume, Al-Qaeda au fost facute publice de Politia Franceza, relateaza The Telegraph.

Dezvaluirile au fost facute cu ocazia anuntarii de catre autoritarile franceze a unor masuri anti-terorism mult mai dure, conform Le Parisien. Planurile de atac ale teroristilor au fost dejucate de autoritarile din Franta dupa decriptarea unor mesaje codate trimise intre un algerian in varsta de 29 de ani din Vaucluse, sudul Frantei, si unul dintre membrii de varf ai retelei Al-Qaeda din AQIM ( Al-Qaida din Maghrebul Islamic).

Potrivit presei franceze, algerianul idendificat sub pseudonimul Abu Jaji a fost contactat de membri AQIM pentru a sugera puncte de atac in cadrul unui plan al jihadistilor derulat pe teritoriul francez. Pe langa, cateva centrale nucleare, Abu Jaji ar fi sugerat si obiective turistice precum Turnul Eiffel si Muzeul Luvru. De asemenea, printre sugestiile sale s-ar fi numarat atacuri cu bomba in piete si cluburi din zonele cu populatie saraca.
Abu Jaji era sfatuit sa calatoreasca in Algeria pentru a primi pregatire militara si a invata tehnici de lupta, apoi urma sa se intoarca in Franta pentru a astepta instructiunile retelei.

AQIM este afiliata Al-Qaida iar scopul principal este rasturnarea guvernului algerian si instituirea unui stat islamic, guvernat de legea Sharia in Africa de Nord, Spania si Portugalia. Gruparea este prezenta nu numai in Algeria, ci si in Mali, Niger si Mauritania, dar nu si-a consolidat inca platforma in alte tari din MaghrebMaroc, Tunisia sau Libia.

Loading...

Sursa: obiectiv.info


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close