Cele mai sanatoase parti din fructe si legume, pe care le arunci

In: Sanatate

Fara sa ne dam seama aruncam, de cele mai multe ori, tocmai partea cea mai buna a fructelor si prea putini sunt cei care stiu ca semnitele si cojile anumitor legume au beneficii multiple asupra sanatatii.

Coaja de mar


Coaja acestui fruct contine un antioxidant denumit cuercetina, acesta fiind bun pentru sanatatea creierului si a plamanilor, scrie news.com.au. Coaja de mar contine mai multe fibre si vitamine decat restul fructului, fiind recomandata pentru consum.

Cojile citricelor

Conform unui studiu facut in 2004, o substanta din coaja de portocala si din alte citrice poate avea ca afect scaderea colesterolului din sange. Efectul ei poate fi mai eficient decat cel al unor medicamente eliberate cu reteta.

Coaja de pepene rosu

Conform unui studiu facut de specialistii americani in 2003 (Agricultural Research Service), coaja de pepene rosu are in ea un aminoacid denumit citrulina, aceasta ajutand la eliminarea nitrogenului din sange.

Coaja de cartof

Nimeni nu consuma aceasta parte a cartofului, insa ceea ce nu se stie e ca ea contine mai multe fibre decat restul cartofului. In plus, coaja de cartof contine multa vitamina B, vitamina C, fier, calciu si potasiu. Cel mai bine este ca aceasta leguma sa fie coapta si consumata impreuna cu coaja.

Semintele de dovleac

Ele sunt bogate in magneziu, o substanta foarte importanta in corp. Deficienta de magneziu poate duce la probleme ale inimii, la osteoporoza si dureri de cap. Semintele de dovleac mai contin fier si proteine, precum si fitosteroli, care scad colesterolul din sange.

Loading...

 













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close