Cele mai sanatoase ULEIURI pentru gatit!

In: Culinar, Sanatate, Stirile zilei

Intotdeauna apare intrebarea care este cel mai sanatos ulei pentru gatit, stiind o multime de lucruri despre uleiurile sanatoase, ce proprietati are fiecare in parte, care este cel mai savuros si cel mai sanatos.

Uleiul de masline extravirgin (obtinut din prima presa a maslinelor) este ideal pentru prepararea sosurilor crude. Uleiul extravirgin este pur si mult mai aromat decat celelalte variante de ulei de masline. Urmariti ca eticheta produselor sa contina termeni precum “prima presa” sau “presare la rece”.

Uleiul de masline si uleiul de susan contin grasimi mononesaturate, sanatoase pentru inima care rezista gatirii la temperaturi foarte inalte, dar si temperaturi medii. In plus, uleiul de sunan aduce si o savoare aparte.

La prajit sunt indicate uleiurile cu grasimi polinesaturate, asa cum sunt uleiul de canola sau cel de seminte de struguri. Un alt avantaj este ca nu scot fum.

La salate se pot folosi la fel de bine uleiul de masline extravirgin precum si alte tipuri. Insa n-ar fi rau sa incercati si uleiul din seminte de in. Este bogat in acizi grasi omega-3 si aduce beneficii similare consumului de peste. Asa ca, atunci cand preparati un vinaigrette amintiti-va de uleiul din seminte de in.

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close