Cele OPT modalitati prin care poti sa descoperi acceptarea de sine prin eliberarea de ego

In: Dezvoltare Personala

Stramosii nostri au avut o simpla abordare de rezolvare a problemelor. In cazul in care cineva ar fi fost diferit, bolnav sau slab l-ar fi ucis. Chiar si oamenii care au fost exilati au fost vanati si ucisi, mai devreme sau mai tarziu.

Astazi, in societatea in care traim, acest mecanism nu-si mai are locul. Din pacate, la nivel psihic, foarte multe persoane inca o fac. Acum, in loc de topor ne folosim ego-urile noastre masive pentru a ucide amenintarile din viata noastra. Ego-ul nostru se bazeaza pe frica si ne tine intr-o stare de lupta sau fugi. In acasta stare, ne comportam precum animalele salbatice. Din pacate, nu vom putea distruge complet ego-ul. Singurul lucru pe care-l putem face este sa-l imblanzim printr-un proces de domesticire sociala si prin procesul de dezvoltare personala. Iata care sunt cele OPT modalitati prin care poti sa descoperi acceptarea de sine prin eliberarea de ego:

Citeste si   Testul de logica adresat celor care vor sa se angajeze la Google! Vezi daca il treci!

1. Poti incepe procesul de eliberare de ego prin acceptarea aspectelor primordiale ale sinelui

Exista anumite comportamente pe care fiecare dintre noi le avem integrate in noi. Foarte multe dintre aceste comportamente sunt necesare pentru supravietuirea noastra. Cu toate acestea, atunci cand un comportament devine instinctiv, acesta devine practic imposibil e controlat. De-a lungul evolutiei umane oamenii au fost supusi unui proces de domesticire sociala. Astfel, propriul nostru cod genetic a fost modificat. Aceste comportemnte au fost eliminate pas cu pas pentru a opri procrearea a tot ceea ce este in mod inerent daunator a ordinii din societate.

Citeste si   Cele mai utile 11 sfaturi de la Carl Jung, parintele psihologiei analitice!

CITESTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>

    

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close