Cercetatorii au descoperit o noua specie de DELFIN in Australia!

In: Stirile zilei, Tech

Cercetatorii au descoperit o noua specie de delfin cu cocoasa in Australia, dupa ce i-au comparat genele si morfologia cu cele ale speciilor cunoscute.

O echipa de oameni de stiinta condusa de Wildlife Conservation Society (cu sediul in Statele Unite) a facut aceasta descoperire dupa ce a examinat aproape 200 de delfini morti, comparandu-le tesuturile cu cele ale unor specii de delfini cu cocoasa din oceanele Atlantic, Indian si Indo-Pacific.


Au fost analizate si lungimea botului si numarul de dinti, precum si ADN-urile de la 235 delfini. La capatul acestor cercetari s-a pus in evidenta o noua specie de delfin cu cocoasa, din genul Sousa, des intalnit in apele din nordul Australiei.

‘Analizele noastre genetice si morfologice dovedesc ca exista cel putin patru specii in acesta familie de delfini’, spune cercetatorul Martin Mendez intr-un articol aparut in cea mai recenta editie a publicatiei stiintifice Ecologie Moleculaire. El a adaugat ca una dintre acestea este ‘noua si nu a mai fost identificata pana acum’.

Wildlife Conservation Society afirma ca descoperirea este importanta – identificarea unei noi specii de mamifer fiind rara -, ea putand contribui la imbunatatirea programelor de conservare. Doua din cele trei specii de delfini cu cocoasa cunoscute sunt considerate ca fiind amenintate din cauza pierderii habitatului lor si a pescuitului.

‘Acesta descoperire ajuta la o mai buna intelegere a istoriei evolutiei acestui grup animal si la o mai buna adaptare a politicilor de conservare a fiecarei specii’, a declarat Mendez.

Delfinii cu cocoasa se numesc asa fiindca au o cocoasa vizibila chiar deasupra inotatoarei dorsale, de forma alungita.

Loading...

Sursa: agerpres.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close