Cercetatorii au descoperit o noua specie de mamifer in America de Sud! VIDEO

In: Stirile zilei, Tech

Cercetatorii americani au descoperit o noua specie de mamifer, fiind prima descoperire de acest gen dupa 35 de ani. Animalutul de marimea unui raton cu figura de ursulet, a fost numit de cercetatori olinguito, potrivit rtv.net.

Olinguito (Bassaricyon neblina) poate fi intalnit in zone montane impadurite din Ecuador sau Columbia, unde face plimbari prin copaci indeosebi noaptea – de aceea fiind vazut rar – si se hraneste cu fructe, insecte si, ocazional, cu animale mici, precum soareci sau pasari.

Citeste si   Presedintele sirian Bashar al-Assad avertizeaza SUA: "Trebuie sa va asteptati la orice"

„Arata ca un fel de incrucisare intre un ursulet de plus si o pisica de casa”, a explicat Kristopher Helgen, cercetator la institutul Smithsonian.

Micul mamifer cantareste in jur de un kilogram si are dimensiuni mai mici, coada mai scurta, fata mai rotunda si blanita mai deasa decat olingo, un carnivor care traieste in padurile tropicale din America latina si cu care a fost confundat totusi multa vreme.

Citeste si   Ea este personalitatea TV a anului 2014 in SUA!

Un exemplar al speciei nou descoperite a trait o vreme la gradina zoologica din Washington care tine de institutul Smithsonian, fiind luat drept un olingo. „Ringerl” a fost dusa de la o gradina zoologica la alta din SUA, intre 1967 si 1976, in incercarea zadarnica de a o imperechea, pentru ca cercetatorii sa-si dea seama acum ca nu era „fitoasa”, ci pur si simplu facea parte din alta specie.

Citeste si   COREEA DE NORD ameninta ca loveste SUA, Guam si Hawaii! Si-a plasat armata in STARE DE LUPTA!

Descoperirile de specii noi nu sunt un lucru rar, dar de regula este vorba de animale mici si nu din clasa mamiferelor.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close