Cercetatorii au obtinut RACHIU din zatul de cafea

In: Stiinta, Stirile zilei

De-a lungul istoriei sale, omenirea a incercat mai multe tipuri de materii prime pentru productia de bauturi alcoolice. Cautarile sunt inca in desfasurare, astfel ca cercetatorii spanioli si portughezi au obtinut o bautura cu tarie de 40% realizata din boabe de cafea.

Materia prime folosita este, de fapt, zatul de cafea care ramane in espressoare. Amestecat cu apa fierbinte, zahar si drojdie, tot acest “compost” este lasat sa fermenteze.

Zatul retine suficiente substante aromatice pentru ca bautura rezultata sa aiba un gust usor amar si o aroma subtila de cafea.

Bautura contine chiar si urme de cofeina, deci are un efect usor revigorant.

Acum, “rachiul de cafea” trece numeroase teste si verificari inainte de a fi lansata in productia de masa.

Inventatorii sustin ca pana la ei nimeni nu s-a gandit sa realizeze alcoole din boabe de cafea. Totusi, descoperirile arheologice din Etiopia arata ca din vremuri stravechi oamenii folosesc cafeaua pentru productia de alcool..

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close